Hopp til hovedinnhold
Logo som leder til forsiden

Hvordan krenkede barn blir syke voksne

Dagskurs om ulike perspektiver på sammenhengene mellom tidlige vonde og vanskelige barndomserfaringer og senere sykdomsutvikling, og om samspillet mellom kropp, erfaring og mening. 

Detaljer

  • Pris: 900,-
  • Antall kursdager: 1
  • Påmeldingsfrist:

Alt vi erfarer, erfarer vi gjennom vår kropp. Alle former for krenkelser av grenser, enten disse handler om fysisk vold, psykisk mishandling, generell vanskjøtsel eller seksuelle overgrep, forårsaker smerte hos den som blir krenket, særlig hvis den krenkede er et barn. Slike krenkelser kan, utover å komme til utrykk i smerter og psykisk uhelse, også påvirke fysisk helse.

Dette er en helt unik mulighet til å få innblikk i mange års forskning og klinisk erfaring med hvordan tidlig krenkelseserfaring påvirker kroppen og preger helsen, og da ikke bare den psykiske helsen, men også den somatiske, med andre ord: hele personen.

Kreditering

Kurset vil bli søkt godkjent som tellende vedlikeholdsaktivitet for spesialister i psykologi og hos Norsk Sykepleierforbund.

Deltagelse

Du kan velge om du vil delta ved fysisk oppmøte eller digitalt. Deltar du digitalt vil det ikke være mulig å delta med spørsmål eller kommentarer. Vi vil sende deg Zoomlenke til kurset i en egen e-post i god tid før oppstart. Velg type deltakelse i påmeldingsskjemaet.

Forelesere

Anna Luise Kirkengen er spesialist i allmennmedisin, professor emerita og seniorrådgiver ved Allmennmedisinsk Forskningsenhet, Institutt for samfunnsmedisin og sykepleie, NTNU.

Ane Brandtzæg Næss er konstituert overlege i psykiatri og medforfatter sammen med Kirkengen på den 3. (2015) og 4. utgaven (2021) av boken «Hvordan krenkede barn blir syke voksne». Denne utgaven er utgitt på dansk av forlaget Samfundslitteratur i 2023.

Kursansvarlig

Studieleder Eline Hagvoll Trudvang - eline.trudvang@r-bup.no
Prosjektkoordinator Inger Line Wahl - inger.wahl@r-bup.no

Kursets mål

  • Gi kunnskap om hvordan sykdom og smerte kan fortolkes ved hjelp av personlige fortellinger fra barndommen
  • Gi kunnskap om hvordan vonde erfaringer i barndommen kan sette spor i kroppen, på cellenivå og systemnivå
  • Gi innsikt i hvordan vonde barndomserfaringer kan henge sammen med sykdom og dødelighet i voksen alder

Målgruppe

Praktikere innenfor helsefag, medisin og psykologi. Behandlere i BUP, allmennleger, ansatte i barnevern, familiesentre, Familiens hus, helsestasjoner og Bufetat.

Kommende kurs

  • Kursdager:
    Sted:Hybrid (Oslo eller digitalt)
    Pris:

    kr 900,- (Deltar digitalt)

    kr 900,- (Deltar fysisk)

    Påmeldingsfrist: