Hopp til hovedinnhold
Logo som leder til forsiden

Kursrekke for ansatte i barnevernet

Kursrekke med faglig påfyll for deg som jobber med sped- og småbarn i barnevernet.

Detaljer

  • Pris: 3650,-
  • Antall kursdager: 5
  • Påmeldingsfrist:

Vold og foreldreskap 11. og 12. februar 2025

Todagers kurs om hvordan vold og aggresjon påvirker foreldreskap og hvordan vi kan tenke terapeutisk rundt endringsprosesser for relasjonene.

Hva bidrar til vold og aggresjon i foreldrerollen? Hvordan er det å være forelder når man har et volds- og aggresjonsproblem? Hvordan er det å ta seg av et barn samtidig som man blir utsatt for vold fra sin partner? Hvordan påvirkes barn av å vokse opp i en familie der det utøves vold? Hvordan kan vi som hjelpere jobbe for å bidra til endringsprosesser og reparasjon for barnet? På dette kurset får du en innføring i hvordan vold påvirker familien og beskrivelser av hva som typisk kjennetegner utfordringene for de ulike partene. Du lærer om hvordan vi som hjelpere kan forstå, komme i posisjon og tenke inngangsporter for endringsprosesser i familier som preges av vold og aggresjon.

Læringsmål

  • Kunnskap om hvordan vold og aggresjon påvirker foreldrerollen.
  • Kunnskap om hvordan vold mellom omsorgspersoner påvirker barn.
  • Kunnskap om hvordan hjelpere kan tenke om og forstå voldens påvirkning på familiesystemet slik at vi kan komme i posisjon og bidra til endringsprosesser.

For kun påmelding til dette kurset: Vold og foreldreskap

Nettverkssamling 7. mai 2025

En dag for inspirasjon, diskusjon og refleksjon.

Læringsmål

  • Fokus på å danne nettverk og lære av hverandre om hvordan man organiserer seg og jobber med sped og små i barnevernet.

For kun påmelding til dette kurset: Nettverkssamling barnevern

Hvordan krenkede barn blir syke voksne 14. oktober 2025

Dagskurs om ulike perspektiver på sammenhengene mellom tidlige vonde og vanskelige barndomserfaringer og senere sykdomsutvikling, og om samspillet mellom kropp, erfaring og mening. 

Alt vi erfarer, erfarer vi gjennom vår kropp. Alle former for krenkelser av grenser, enten disse handler om fysisk vold, psykisk mishandling, generell vanskjøtsel eller seksuelle overgrep, forårsaker smerte hos den som blir krenket, særlig hvis den krenkede er et barn. Slike krenkelser kan, utover å komme til utrykk i smerter og psykisk uhelse, også påvirke fysisk helse.

Dette er en helt unik mulighet til å få innblikk i mange års forskning og klinisk erfaring med hvordan tidlig krenkelseserfaring påvirker kroppen og preger helsen, og da ikke bare den psykiske helsen, men også den somatiske, med andre ord: hele personen.

Læringsmål

  • Gi kunnskap om hvordan sykdom og smerte kan fortolkes ved hjelp av personlige fortellinger fra barndommen
  • Gi kunnskap om hvordan vonde erfaringer i barndommen kan sette spor i kroppen, på cellenivå og systemnivå
  • Gi innsikt i hvordan vonde barndomserfaringer kan henge sammen med sykdom og dødelighet i voksen alder

For kun påmelding til dette kurset: Hvordan krenkede barn blir syke voksne

Samværspuslespillet 12. november 2025

Hvordan analysere, vurdere og tilrettelegge for gode samvær etter omsorgsovertakelse for de minste barna? En klinisk og teoretisk tilnærming.

Samvær mellom barn og foreldre etter omsorgsovertakelse kan være preget av mye strev, store affekter og krevende reaksjoner. Jussen blir ofte førende for samværsomfang. Noen ganger kan det treffe barnets behov, andre ganger kan man spørre seg om omfanget virkelig er til barnets beste. Sentrale spørsmål er: Hvordan kan barnet få en optimal fungering i hverdagen? Hvor stor samværskapasitet har barnet, og hvordan er foreldrenes samværskompetanse? Hvordan kan barneverntjenesten, fosterforeldre, barnehagelærere og andre viktige personer, støtte opp om samværene, slik at de blir så utviklingsfremmende som mulig for barnet?

Læringsmål

  • Bidra til at fagfolk har gode og viktige begreper til å drøfte samvær, samt har verktøy til å gjøre analyser og iverksette tiltak.
  • Bidra til viktige refleksjoner rundt hvordan vi som fagpersoner hjelper barn og foreldre slik at samværsomfanget er med på å støtte barnet og foreldrene til å nå sitt potensiale.

For kun påmelding til dette kurset: Samværspuslespillet

Alle kursene kan tas separat, men vi anbefaler hele kursrekken for å få bredere kunnskap om hvordan å forstå og hjelpe småbarn og deres omsorgsgivere i vanskelige livssituasjoner.

Målgruppe

Fagfolk som jobber med sped- og småbarn i barnevernet.

Kommende kurs

  • Kursdager:
    Sted:Hybrid (Oslo eller digitalt)
    Pris:

    kr 3650,- (Deltar digitalt)

    kr 3650,- (Deltar fysisk)

    Påmeldingsfrist: